Filmnamiddag – 17 november 2018

Niets is zo leuk als een namiddag in de zetel zitten en met z’n alle een leuke film kijken!

Zijn we klaar voor de film?

  • Zetel = in orde!
  • Popcorn = in orde!
  • Chips = in orde!
  • Snoepjes = in orde!
  • Frisdrank = in orde!
  • Film = in orde!

Waarover ging de film?

De film speelt zich af voor de gebeurtenissen uit Shrek 2. Bij aanvang van de film ontsnapt de kat aan een premiejager en vlucht naar een nabijgelegen stad. Daar hoort hij van twee moordlustige boeven genaamd Jack en Jill, die blijkbaar in het bezit zijn van magische bonen waar de kat al zijn halve leven naar zoekt. De bonen kunnen toegang geven tot het kasteel van een reus, waar zich een gans zou bevinden die gouden eieren legt. Wanneer de kat probeert de bonen van de twee te stelen, wordt hij tegengehouden door een andere, gemaskerde kat. De gelaarsde kat achtervolgt de andere kat, en na een kort gevecht ontdekt hij dat ze een vrouw is. Haar naam is Kitty Softpaws, een van de beste dieven ter wereld. Ze werkt samen met de oude jeugdvriend van de gelaarsde kat, Humpty Dumpty (een levend ei).

Kitty vraagt de kat om zich bij hen aan te sluiten, maar de kat wil niets meer te maken hebben met Humpty daar deze hem in het verleden verraden heeft waardoor hij uit zijn thuisstad werd verbannen. Humpty vraagt om een tweede kans en de kat stemt toe. Het drietal steelt de bonen en ondertussen krijgen de kat en Kitty een relatie. Het drietal plant de bonen en beklimt de bonenstaak die eruit groeit naar het kasteel. Volgens Humpty is de reus die ooit in het kasteel woonde allang dood, maar wordt de gans bewaakt door iets anders. De drie vinden de gans en nemen haar mee, maar worden op de terugweg verrast door Jack en Jill die de kat bewusteloos slaan en de gans, Kitty en Humpty meenemen. Nadat de kat ontwaakt, volgt hij het duo naar zijn oude thuisstad. Daar blijkt dat de hele diefstal van de gans slechts een truc van Humpty was om de kat terug te lokken naar de stad. Jack, Jill en Kitty zaten allemaal in het complot. De kat wordt gevangen daar hij een voortvluchtige is, en Humpty wint het vertrouwen van de dorpelingen door de gouden eieren rond te delen.

In de gevangenis ontmoet de kat de originele eigenaar van de toverbonen, die hem vertelt dat het monster dat de gans zou bewaken de moeder van de gans is. Ze zal zeker naar de stad komen om haar kind terug te halen. Zodra het monster arriveert, helpt Kitty de kat om te ontsnappen. Samen met Humpty proberen ze het monster te stoppen. De kat en Humpty lokken het monster de stad uit, waarbij ze tevens hun ruzie bijleggen. Humpty breekt tijdens het gevecht open en blijkt zelf een gouden ei te zijn. Uiteindelijk neemt het monster de gans en de gebroken Humpty mee terug naar het kasteel. De kat moet weer vluchten omdat hij nog steeds gezocht wordt, maar Kitty weet zeker dat ze elkaar weer zullen zien; ze heeft zijn laarzen nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s